keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Yksinkahvittelija

Istun ison kaupungin elitististen nuorten aikuisten seurustelupaikassa. Kahvilassa, keskellä kaupunkielämän sykettä, jonka sadetta pelkäävät kanssaeläjät ovat katsoneet sopivaksi paikaksi viettää keskiviikkopäivää. Laiskasti itseään hemmotellen. Kahvilassa, jossa siemaillaan punaista viiniä kramppaavat pikkusormet kilpaa ilmaa halkoen. Ja valkoista. Hienostuneesti. Kahvilassa, jossa lasit on kiillotettu säihkyviksi, sohvatyynyt pöyhitty houkuttelevan pehmoisiksi, jossa musiikki on riittävän isolla ja riittävän harmitonta. Kahvilassa, jossa valtaosalla asiakkaista on kepeä baskeri päässä. Ja niillä lopuillakin ainakin henkinen kepeä baskeri. 
  
Minä olen yksinkahvittelija. Se sellainen, jota pakko katsoa vähän säälien. Mutta toisinaan myös aavistus ihailua silmäkulmassa. Sillä vaikka tämä yksinkahvittelija on toden totta ypöyksin, hän on silti täällä. Melkein joka päivä. Sinnikkäästi. Yksin. Ja mitä tämä yksinkahvittelija tekee nuo päivät? Edessään muutama tusina arkillista paperia tai kannettava, pohtiva ilme kasvoillaan, hieroen aika ajoin ohimoitaan, vilkuillen välillä ympärilleen ja seuraillen muiden asiakkaiden puuhia, venytellen, haukotellen, keskittyen sitten taas määrätietoisesti sormiinsa... Kirjoittaa.
  
   
Tässä ison kaupungin elitististen nuorten aikuisten seurustelupaikassa on töissä pelkkiä baristoja. Niin minulle kerrottiin. Silti sain juotavakseni ainoastaan hyvin kaukaisen kahvin häivähdyksen omaavan litkun, joka ei vedä vertoja edes Pööpön sukkamehulle. 
   
Elena
  

2 kommenttia:

  1. Hei, minäkin olen yksinkahvittelija! Enkä edes istu yksikseni kahviloissa töitä tehdäkseni, kirjoittaakseni tai mitään muutakaan hyödyllistä. Kahvittelen vain. Joskus jopa juon sitä viiniä (pyrin pitämään pikkurillin aisoissa). Yksikseni anyway. How sad is that!? :D

    Ja hitto, että ottaa päähän kun mistään ei enää saa tavallista hyvää kahvia..

    Mutta mitä kirjoittelet - heräsi kiinnostus ja uteliaisuus..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuule. Ei mun mielestä yhtään surullista! :D (itseään sitä helpommin pitää välillä ehkä ripauksen surullisena näkynä, jossain kahvilan nurkassa kyhjöttämässä ja raapustelemassa) Surullisempaa mielestäni olisi, jos ei viihtyisi hetkeäkään yksin omien ajatusten seurassa, huh, niitä ihmisiä tunnen läjäpäin...

      Kirjoitan tällä hetkellä erästä tilaustyötä, se vie aika paljon aikaa tältä kesältä ja varmasti vielä syksyltä ja talveltakin. Siinä sivussa muita pienempiä kirjoitusjuttuja. En valitettavasti voi oiken kertoa niistä tuon tarkemmin :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...