tiistai 10. heinäkuuta 2012

Victoria Milan taas vauhdissa

Pettämissivusto Victoria Milanin jäsenet paljastivat mikä saisi heidät lopettamaan pettämisen.

Moni kiinteässä parisuhteessa elävä on huolestunut petetyksi tulemisesta. Huoli ei välttämättä ole aivan perätön, sillä tilastojen mukaan puolet miehistä tai naisista ovat jossain tapauksessa pettäneet.
     
Mitä pitäisi tehdä, jotta ei jäisi petetyksi? Ja missä vaiheessa parisuhdetta pettämishalut tulevat? Pettämissivusto Victoria Milan kysyi jäseniltään, missä asioissa kumppanin tulisi muuttua, jotta he lopettaisivat olemasta uskottomia. Mitkä ominaisuudet puuttuvat vakituisesta kumppanista, mutta löytyvät rakastajattaresta tai rakastajasta ja kuinka kauan he ovat olleet parisuhteessa ennen kuin ovat ottaneet ensimmäisen askeleen petturisuhteessa?
   
Tutkimuksesta selviää, että miehet lopettaisivat uskottomuuden, jos heidän vaimonsa pukeutuisivat paremmin ja olisivat kiinnostuneempia seksistä. Victoria Milanin naisjäsenet taas lopettaisivat uskottomuuden, jos heidän avopuolisonsa eivät olisi niin tylsiä ja ikäviä sekä osoittaisivat enemmän arvostusta.
   
Miehet ja naiset ovat liikuttavan yhtä mieltä rakastajalla tai rakastajattarella olevasta ominaisuudesta eli arvostuksesta toista kohtaan, mikä puuttuu vakituiselta kumppanilta.
   
"Numeromme vahvistavat sen, minkä kuulee päivittäisessä puheessa ihmisten valittaessa parisuhteistaan. Miesten mukaan naisten pitäisi laittautua enemmän ja haluta seksiä useammin, kun taas naisia häiritsee miestensä sohvalla kaukosäädin kädessä makoilu vapaa-ajalla, sanoo Dominica Peczynski, Victoria Milanin johtaja. Sen lisäksi suurin ongelma pitkässä suhteessa on toisen pitäminen itsestäänselvyytenä."
   
Victoria Milanin jäsenille sähköpostitse tehdyn tutkimuksen kysymyksiin vastasi 1002 naista ja 3620 miestä.
   
Näin naiset vastasivat:
1. Miten kumppanisi pitäisi muuttua, jotta lopettaisit pettämisen?
 Pukeutua paremmin ja ajatella enemmän ulkonäköä 14,4%
 Treenata enemmän ja saada parempi keho 11,1%
 Auttaa enemmän kotitöissä 18,7%
 Haluta enemmän seksiä 12,8%
 Ei olla niin saita 19,0%
Ansaita enemmän rahaa 22,4%
Puhua enemmän/kuunnella enemmän 31,0%
Ei olla niin ikävä ja tylsä 45,4%
Ei olla niin huonotuulinen 9,8%
Haluta tehdä enemmän asioita yhdessä 10,0%
Olla enemmän kotona 10,9%
Osoittaa minulle enemmän huomiota 39,3%
   
Näin miehet vastasivat:
1. Miten kumppanisi pitäisi muuttua, jotta lopettaisit pettämisen?
Pukeutua paremmin ja ajatella enemmän ulkonäköä 37,4%
Treenata enemmän ja saada parempi keho 11,1%
Auttaa enemmän kotitöissä 2,5%
Haluta enemmän seksiä 51,3%
Ei olla niin saita 1,9%
Ansaita enemmän rahaa 4,9%
Puhua enemmän/kuunnella enemmän 3,0%
Ei olla niin ikävä ja tylsä 13,4%
Ei olla niin huonotuulinen 27,8%
Haluta tehdä enemmän asioita yhdessä 10,0%
Olla enemmän kotona 8,9%
Osoittaa minulle enemmän huomiota 31,0%
En kävisi vieraissa, jos kumppanini ei tekisi sitä 4,6%

Näin lörpöttelee ystävämme Iltalehti.



En nyt liioin jaksa ottaa kantaa siihen, mitä ihmettä Victoria Milan ajaa jatkuvasti takaa huudellessaan näitä kyselytuloksia. Yrittää kenties oikeuttaa olemassaoloaan? Herättää huomiota? Aivan sama. Jälkimmäisessä ainakin onnistuu liiankin hyvin. Minulla kiehahtaa armotta yli joka kerta kun kuulen puhuttavan kyseisestä sivustosta! 
 
Asia, joka minulla pisti silmään, oli nuo kyselyn vastaukset, joita puolisojaan pettävät ovat kilpaa käyneet sivustolla ruksimassa. Jäseniltä on siis kysytty, miten kumppanin tulisi muuttua jotta pettäminen loppuisi. Miehillä suosituimmat vastaukset näyttävät olevan huomattavan pinnallisia: monet tuntuvat haluavan paremman näköiseltä ja huolitellummalta puolisolta enemmän seksiä ja huomiota. En tunne tarpeeksi miesten sielunmaisemaa ottaakseni tähänkään kantaa, mutta sen sijaan naisten vastaukset minua hämmästyttävät! Naisten suosituimpien vastausten top kolmonen on: 1. "Ei olla niin ikävä ja tylsä", 2. "Osoittaa minulle enemmän huomiota", 3. "Puhua enemmän/kuunnella enemmän."
  
Hmm. Mietitäänpä. "Puhua enemmän/kuunnella enemmän", 31% vastanneista. Ovatko nämä naiset ja miehet puhuneet puolisoilleen? Ja ei, puhumisella en tarkoita tiuskimista, huutamista, riitelyä, jupinaa, syyllistämistä... Onko kukaan väärän heilan vällyjä heiluttelemaan päätynyt oikeasti puhunut puolisolleen, mikä suhteessa mättää? Katsonut toista silmiin, esittänyt asiansa mahdollisimman selkeästi, että tyhmempikin sen varmasti ymmärtää. Eihän yhteiselo kerta kaikkiaan voi toimia niin, että jää vain märehtimään omaan pahaan oloon, tuppisuuna murheissaan jumahtaa pyörittelemään peukaloitaan. Kyllähän ne mieltä painavat asiat pitää hoitaa alta pois! "Olisi kiva jos soisit minulle enemmän huomiota." "Haluaisin tuntea itseni halutuksi." "Minulla on huono olla, koska et koskaan tunnu haluavan tehdä mitään minun kanssani."

Olen joskus seurannut vierestä, kuinka ystäväpariskunta jos toinenkin on ajautunut hyyyyvin kauas toisistaan ja lopulta päätyneet eroamaan ihan vain yksinkertaisesti tuon puhumattomuuden takia.  Elinvoimaisen, toimivan suhteen perustana on molemminpuolinen luottamus ja kunnioitus. Olisi minustakin kiva, jos Pööpö mieluummin kertoisi minulle että "Elena, nyt voitais tiskata yhdessä nämä tiskit kun en minä aina yksin jaksa", eikä päätyisi lähtemään vieraisiin selkäni takana. Hrr, ajatuskin hirvittää!
  
Kuulostaa niin kauhean pieneltä tuo tiskausjuttukin, mutta monille noinkin mitättömältä tuntuvat ongelmat kasautuessaan tuottavat suurta tuskaa, jos niitä ei pääse purkamaan. Esimerkki löytyy omasta elämästäni: Pienenä tyttönä sain seurata vierestä, kuinka rakkaat vanhempani olivat kiikunkaakun eroamisen partaalla siitä yksinkertaisesta syystä, että isä ei tehnyt osuuttaan kotitöistä. Ala-asteikäisenäkin jo tajusin, kuinka omituinen ratkaisu äidiltä oli vain mököttää ilta illan perään. Koskaan en nähnyt tai kuullut hänen oikeasti puhuvan isälle mieltä painavasta asiasta. Ja näin isän epätoivosta, kuinka hän ei vaan yksinkertaisesti tienny, mitä teki väärin! Hän oli niin tottunut elämänrytmiin, jossa äiti passaa, ettei osannut millään tavalla yhtäkkiä kyseenalaistaa sitä. Sain tuolloin oppia myös, ettei tiuskiminen tuota tulosta. Rauhallinen, kattava keskustelu olisi saattanut tuottaa.
  
Yritetään me olla suhteissamme uskaliaampia tuon avoimuuden ja toisen kunnioittamisen kanssa. Toisin kuin nämä  ei niin puhtoiset pulmuset tuolta Victoria Milanin kieroutuneesta huomasta...
  
Elena
  

4 kommenttia:

  1. "Olisi kiva jos soisit minulle enemmän huomiota. Haluaisin tuntea itseni halutuksi." Ei se ole niin vaikeaa...

    Tuliko mieleen, että joillekin miehillä tämän voi kertoa vaikka miljoona kertaa, eikä silti mitään tapahdu? En toki tarkoita, että se, tai mikään muukaan oikeuttaisi pettämistä. Siitä huolimatta minun toivomuslistani kuulostaa tällä hetkellä juuri tuolta:

    1. "Ei olla niin ikävä ja tylsä",
    2. "Osoittaa minulle enemmän huomiota",
    3. "Puhua enemmän/kuunnella enemmän."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa tuli mieleen hyvin vahvastikin... En ehkä halunnut ottaa sitä tuohon esille, koska en todellakaan tiedä ratkaisua, miten toimia jos edes aivan täysin avoin ja kattava keskustelu ei onnistu liikauttamaan asioita suuntaan tai toiseen.

      Siinä vaiheessa toisen kunnioittaminen tuntuu unohtuneen, jos jättää toisen toiveet itsekkäästi täysin huomiotta. Kuten tuossa jutussakin todetaan, pitkässä parisuhteessa suuri ongelma on toisen pitäminen itsestäänselvyytenä.

      Todella ikävää kun koet samaistuvasi tuohon toivomuslistaan noin vahvasti :(

      Poista
  2. Ooo, törmpäsimpä nyt kivan oloiseen blogiin, sait uuden lukijan! :)

    janna-aleksandra.blogspot.com

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...