torstai 19. heinäkuuta 2012

Blogosfäärin helmet, osa 1

Blogini on nyt noin kuukauden vanha. Kirjoitin ensimmäisen juttuni 16.6.12 ja jo seuraavana päivänä sain ensimmäiset lukijani. Nyt teitä on yhtäkkiä yllättäin jo yli 30! Jännittävää huomata, että ajatukseni tuntuvat kiinnostavan ihmisiä. :)

Bloggaamisesta on selvästi tulossa minullekin melkein elämäntapa, keino purkaa ja jakaa ajatuksia. Hämmästyttävää, kuinka hauskaa tämä on! Ja hauskaa on myös seurailla muiden bloggaajien juttuja ja blogien kehittymistä. Monet upeat ja mielenkiintoiset blogit jäävät harmittavasti vähän pimentoon, joten päätin aloittaa juttusarjan, jossa esittelen omia lemppariblogejani. Olkoon tämän juttusarjan nimi Blogosfäärin helmet.  
  
Tässä ensimmäisessä osassa esittelen kuusi blogia. Kerron samalla myös muutamalla sanalla osa-alueista, joilta esiteltävät blogit valitsen: Ruoka, Kotoilu, Kulttuuri, Päiväkirja, Valokuvaus ja Lifestyle. Osa-alueita saattaa ilmaantua lisää - ja varmasti ilamantuukin - myöhemmissä osissa.  
  
Pyrin julkaisemaan Blogosfäärin helmet -jutun noin kuukauden välein. Te voitte toki myös ehdotella omia lemppariblogejanne tänne esiteltäväksi! :)


Ruoka

Tämä osio on varattu heille, jotka ovat hyvän ruuan ystäviä. 
Ruuanlaittoa, reseptejä, uusia innostavia makuelämyksiä!

Terhin keittiössä
Terhin keittiön kokkailuja on bloggailtu vuodesta 2006 lähtien ja reseptejä sekä ruoka- ja juomavinkkejä on ehtinytkin kertyä jo aikamoinen arsenaali! Veden kielelle nostattavia kuvia Terhi käyttää paljon, ohjeet ovat selkeitä ja rohkaisevat tämmöistä arempaakin keittiömestarinalkua tarttumaan tuumasta toimeen kohti huikeita ateriaelämyksiä!

 
Terhin keittiössä


Kotoilu

Tämä osio on varattu heille, jotka rakastavat kotejaan. 
Elämän kauniita pieniä yksityiskohtia, käsillä tekemistä, tuunailua,
yllättäviä ideoita, remontointia tai pientä somistamista. 

45 neliön taivas
45 neliön taivaassa seurataan Vernan johdolla ihanan kaksion kehittymistä vielä ihanammaksi nuoren pariskunnan ensimmäiseksi kodiksi. Blogin keskeisiksi teemoiksi kohoavat rohkea värien käyttö, kauniit antiikkiset esineet, kirpputorilöydöt, edullinen sisustaminen opiskelijabudjetilla sekä kodin pienten yksityiskohtien korostaminen.

  
45 neliön taivas 
  

Kulttuuri

Tämä osio on varattu kulttuurin ystäville musiikin, kuvataiteiden, 
kirjallisuuden, elokuvan, internetin yms. maailmoissa.
 
Elokuvatirkistelijä
  Elokuvatirkistelijä katsoo vuodessa 200-400 elokuvaa ja kirjoittaa niistä arvionsa blogiin. Arvosteluita syyskuussa 2011 perustettuun blogiin onkin ladattu jo lähes 300! Elokuvatirkistelijä on aina ajantasalla, häneltä voi käydä hakemassa loistavia ja asiantuntevia vinkkejä ennen leffateatteriin tai -vuokraamoon lähtöä! 

Elokuvatirkistelijän arvioita voi seurailla täällä.


Päiväkirja

Tämä osio on varattu heille, jotka päästävät lukijansa 
tutustumaan mielensä syvimpiin syövereihin. Salaisia haaveita, 
mietelmiä, joita ei välttämättä uskalla sanoa edes ääneen

Lasinkiru 
Kolmekymppinen yksinhuoltaja, Lasinkiruilija, kirjoittaa ihmissuhdekiemuroistaan ja elämänsä miehistä kaunokirjalliseen sävyyn käsin kosketeltavan aidosti. Teksteistä voi ammentaa hienoja oivalluksia. Samaistuttavuuspinnat ovat laajoja, välillä huomaan suorastaan herkistyväni Lasinkiruilijan kohtuuttoman taitavan kirjallisen ilmaisun voimasta. 


Lasinkiru


Valokuvaus

Tämä osio on varattu heille, jotka omistavat ison
lohkareen elämästään kauniiden, liikuttavien, ajatuksia
herättävien hetkien ikuistamiseen: Valokuvaamiseen.

I like to pretend normal
 Sanni lupaa blogissaan säännöllisen epäsäännöllisesti valokuvia, jorinaa ja turhanpäiväistä filosofiaa asiasta kuin asiasta. "Turhanpäiväisestä" en ole niinkään vakuuttunut, mutta suloista filosofointia löytyy kyllä aivan upeiden, tunnelmallisten ja kertakaikkisen koukuttavien valokuvien joukosta!


I like to pretend normal

Lifestyle

Tämä osio on varattu heille, jotka eivät ole tarkalleen osanneet päättää, 
mihin kirjoituksensa rajaisivat, joten he ovat onnistuneet istuttamaan blogiinsa 
kokonaisen elämän pienessä paketissa. Ilot ja surut, yhtä kaikki, pieniä 
häivähdyksiä elämästä kauniisti yhteen punottuna. 

Sweetie, if you're going to be two faced, 
at least make one of them pretty
Kahden ihanan lapsen äiti Heidi kertoo blogissaan elämänsä vaikeista ajoista - mm. masennuksesta, perheväkivallasta ja lasten huostaanotosta - mutta keskittyy määrätietoisesti myös elämän valoisiin puoliin. Heidin kirjoittaessa lapsistaan, tekstistä huokuu ihanalla tavalla äidillinen rakkaus pienokaisiaan kohtaan ja kaikkiin läpikäytyihin koettelemuksiin samaistuu helposti ihan kyyneliin asti.

  
Sweetie, if you're going to be two faced,
at least make one of them pretty 

  
  
Viihtyisiä hetkiä blogosfäärin helmien parissa! :)
 
Elena
  

11 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi mahtavista kuvaelämyksistä! :)

      Poista
  2. Awww...Kiitos paljon! Ihana tapaus olet :) <3

    VastaaPoista
  3. Hei Elena! Bongasin blogisi Cosmon sivuilta, ja olen tässä jonku viikon seuraillut, mutten ole kommentoimaan ehtinyt :) Nyt tässä aattelin kertoa, että tykkään tavastasi kirjoittaa ja käsittelet asioita ihanan reheellisesti. Ja kiitos tästä postauksesta, ehkäpä löydän näistä vielä muitakin mielenkiintoisia blogeja seurattavaksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuri kiitos ihanasta ja piristävästä kommentista, Jane! :) Kiva kun olet lukijana, yritän vastaisuudessakin kirjoittaa jotain lukemisen arvoista :D

      Poista
  4. Voi hyvänen aika Elena! Ihan melkein liikutuin kauniista sanoistasi. Kiitos! :)

    Ja kiitos myös blogivinkeistä. Enkä yhtään ihmettele, että haalit koko ajan lisää lukijoita: tapasi kirjoittaa on ihanan raikas, mutta samalla kovin ammattimaisen oloista.

    VastaaPoista
  5. Ohhoh, loistavaa! Kiitos kamu! :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...